Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ungdomscupen


Nu pågår säsongen 2021-2022 för fullt. Sista dag för distriktskval är 20 februari och finalen arrangeras 13 mars i Töreboda. Planera gärna redan nu hela säsongen och lägg ut tävlingen i IndTA, många skyttar som läser etc på ”nya” orter eller kan planera in att besöka tävlingar runtom i Sverige, det tjänar vi alla på. Max 3 tävlingar/distrikt (4 i de nordligaste SDF’en) där den sista utgör distriktsfinal.

 

Vänligen rapportera in resultaten i en excel på samma format som i den sammanhållna resultatlistan, dvs namn (i en cell), förening, klass och summa. Notera att för Lp15X skyttar ska endast 40 skott redovisas även om de skjuter helmatch för ranking, på så sätt underlättas resultathanteringen och risken för fel minimeras.

Reglemente för Svenska Ungdomscupen (2020-10-01)

Adresslista Svenska Ungdomscupen

Protokoll från Ledarträff 2014

Protokoll från Ledarträff 2015

Protokoll från Ledarträff 2016

Protokoll från Ledarträff 2018

Protokoll från Ledarträff 2019

Protokoll från Ledarträff 2021

Statistik ungdomscupen

Kort om Svenska Ungdomscupen

Svenska Ungdomscupen (SvUC) startades 1980 som 80iaden och har sedan dess arrangerats årligen. Tävlingen är en riksomfattande ungdomstävling i Luftpistol. Säsongen inleds under hösten för att i mars året därpå avslutas med riksfinal. SvUC är en propagandatävling i luftpistol för ungdomar till och med det år de fyller 25 år. SvUC är också en riksomfattande tävling för både bredd och elit.

SvUC utgör dessutom en plattform för rekrytering av ungdomar till pistol och skyttesporten genom att de erbjuds tävla inom grenen luftpistol. Målet är att alla föreningar och alla ungdomar inom pistolskyttesporten ska medverka i denna riksomfattande ungdomstävling i luftpistol.

För att uppnå målet är det viktigt att alla föreningsoch/eller ungdomsledare stöttar sina ungdomar och ser till att de kommer till SvUCs distriktskval. Föreningar är dessutom välkomna att på egen hand anordna med en föreningsomgång. Från denna finns det inga kvalificeringsgränser utan alla är välkomna att delta vid distriktskval.

Uppdaterad: 07 MAR 2018 18:15 Skribent: Simon Magdeburg
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...