Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ungdomscupen


Covid - 19

Pga rådande omständigheter har SvSF Pistolsektion beslutat att årets final arrangeras 2-3 Oktober 2021 i Töreboda. Sålänge ev. restriktioner tillåter det.

Många föreningar är utestängda från sina skjutbanor och de olika restriktionerna gör det svårt att arrangera kvaltävlingar enligt reglementet. I den förfrågan sektionen sänt ut är det en klar majoritet för att man vill ha en så ”normal” final som möjligt i Töreboda. De olika förutsättningarna och osäkra läget om restriktioner gör det svårt att bjuda in till final i vår på planerad helg.

För hela den förlängda säsongen gäller tidigare undantagsregler, dvs distrikten uppmanas att arrangera kvaltävlingar efter bästa förmåga, genom hemmabanetävlingar som går under längre perioder så att så många skyttar som möjligt kan starta. SDF uppmanas att arrangera distriktsfinaler som kan utgöras av traditionell final, hemmabanetävling eller utifrån ranking ett angivet datum.

Om SDF arrangerar distriktsfinal under våren, får ytterligare ett kval arrangeras under hösten som räknas i nationell ranking och kvalificerar till riksfinalen. Skytt behåller sin klassning den förlängda säsongen ut, skytt som vill får starta i ”högre” klass till hösten och finalen, dock enbart starta i finalen i en klass.

Reglemente för Svenska Ungdomscupen (2020-10-01)

Adresslista Svenska Ungdomscupen

Protokoll från Ledarträff 2014

Protokoll från Ledarträff 2015

Protokoll från Ledarträff 2016

Protokoll från Ledarträff 2018

Protokoll från Ledarträff 2019

Statistik ungdomscupen

Kort om Svenska Ungdomscupen

Svenska Ungdomscupen (SvUC) startades 1980 som 80iaden och har sedan dess arrangerats årligen. Tävlingen är en riksomfattande ungdomstävling i Luftpistol. Säsongen inleds under hösten för att i mars året därpå avslutas med riksfinal. SvUC är en propagandatävling i luftpistol för ungdomar till och med det år de fyller 25 år. SvUC är också en riksomfattande tävling för både bredd och elit.

SvUC utgör dessutom en plattform för rekrytering av ungdomar till pistol och skyttesporten genom att de erbjuds tävla inom grenen luftpistol. Målet är att alla föreningar och alla ungdomar inom pistolskyttesporten ska medverka i denna riksomfattande ungdomstävling i luftpistol.

För att uppnå målet är det viktigt att alla föreningsoch/eller ungdomsledare stöttar sina ungdomar och ser till att de kommer till SvUCs distriktskval. Föreningar är dessutom välkomna att på egen hand anordna med en föreningsomgång. Från denna finns det inga kvalificeringsgränser utan alla är välkomna att delta vid distriktskval.

Uppdaterad: 07 MAR 2018 18:15 Skribent: Simon Magdeburg
Inbjudningar och resultat
publiceras via
tävlingskalendern.
----------------------------------
OBS!!!!
I och med att gamla
rankingprogrammet tagits
bort behöver du ej maila
resultatlistan.
Ranking hittar du nu på
tävlingskalenderns
sida.
Gäller från nov 2018.
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...