Hoppa till sidans innehåll

Så är årets SM 25/50 m till ända.

31 AUG 2020 22:29
Under lördagen 22 och söndagen 23 augusti sköts sportpistol, grovpistol och standard.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2020 22:29

Lördagen började med det solsken som Karlstad ska vara känt för, men det blev kortvarigt. Regn och blåst tilltog även dessa dagar. Det blev en del fördröjningar så damfinalen i sportpistol fick förskjutas till söndag morgon.


Klicka på bilden för att förstora

Sportpistol herrar och grovpistol fick en och samma SM-mästare Christer Stenqvist, Livgardets SF. Silvret i sportpistol gick till Roger Johansson, Mjölby PK och bronset till Joakim Norberg, Atlas Copco PK. I grovpistol gick silvret till Pontus Nordgren, Stockholmspolisens SF på grund av en innertia mer än Jan Olov Danielsson, Älvdalens PK. De tre nästföljande i listan hade också samma poäng, så det var oerhört spännande in i det sista.

På juniorsidan i sport och standardpistol har det dykt upp nya namn som vi med säkerhet kommer att få se mer av framledes. Det är Helmer Nilsson, Emmaboda PK som tog två guld och ett silver och Oskar Johansson, Haparanda PSK som tog tre silver under SM:et.


Klicka på bilden för att förstora

Damfinalen i sportpistol blev en jämn historia in till näst sista serien. Till att börja med sköt Sara Lindahl, Hörby PSK, starkt men en nollserie av henne på slutet gjorde att Emelie Fält, SSK Norra Skåne och Josefine Thörnkvist, Zinkgruvans PSK, kunde gå förbi och därmed var bronset klart för Sara. Efter en bra avslutande serie från Josefine så gick guldet till henne och Emelie fick silvret. Men redan i juniorfinalen i sportpistol fick Emelie revansch och tog guldet före Pernilla Lander Nordin I 2 SKF och bronsmedaljören Isabella Frejd, Öckerö SF. 

Guldet i standardpistol herrar gick för andra året i rad till Håkan Landebring, Göteborgs PSSK med nio poängs marginal ned till tvåan som i år blev Joackim Norberg och tretton poäng till tredjeplatsen som Roger Johansson knep. På damsidan gick guldet till Jenny Thomsson, Johannishus PSK före Josefine Thörnkvist och Johanna Grankvist.


Klicka på bilden för att förstora

Det var ändå roligt att så många hade tagit sig hit för att tävla under de förhållanden som rådde. Förhoppningsvis kommer nästa års SM att bli lite mer likt de SM som vi brukar ha, där skyttar kan träffas och umgås med varandra. 

 

Skribent: Maria Jermolin
Epost: Adressen Gömd
Inbjudningar och resultat
publiceras via
tävlingskalendern.
----------------------------------
OBS!!!!
I och med att gamla
rankingprogrammet tagits
bort behöver du ej maila
resultatlistan.
Ranking hittar du nu på
tävlingskalenderns
sida.
Gäller från nov 2018.
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link