Hoppa till sidans innehåll

Lyckat ungdomsläger i Sävsjö

10 MAJ 2022 14:54
20 pistolskyttar deltog i ungdomslägret i Sävsjö helgen den 23-24 april där även tävlingen Swedish Youth Open var en del av upplägget.
  • Skapad: 10 MAJ 2022 14:54

23-24 april var det äntligen dags för 20 pistolskyttar att komma till Sävsjö för en tränings och tävlingshelg. Flera av deltagarna hade vunnit detta läger efter fina insatser på Svenska ungdomscupens riksfinal i Töreboda. Det var blandade åldrar och vissa skyttar satt ner och sköt och de lite äldre fick stå, och vissa provade både och. Det var inte bara träning utan det var inte mindre än 3 tävlingstillfällen, Swedish youth open. Då och då fick även ungdomarna lite tips och förslag på hur de kunde förbättra sin teknik. Det fanns även tid till lite andra aktiviteter. Det var bland annat tipsrunda med priser och filmkväll med godis.

Minst lika viktigt som att stå och skjuta, så är det viktigt att ungdomarna har roliga aktiviteter och lär känna varandra, säger ledaren Björn Ungsgård, som i vanliga fall arbetar som tränare på skyttegymnasiet i Sävsjö.

Ungdomarna fick även lära sig lite om vad en skottplan innebär och vikten av att göra uppvärmning inför tävling och träning. Väldigt många skyttar sköt personliga rekord på tävlingarna och förhoppningsvis knöts det även lite nya vänskapsband.
Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...