Hoppa till sidans innehåll

Europacupfinalen 2020 är igång den 17 september.

03 SEP 2021 20:42
Som tidigare år hade flera svenskar kvalat in till förra årets final som skulle hållits i Lissabon, Portugal, men pga covid-19 ändrats till i år.
  • Skapad: 03 SEP 2021 20:42

De som hade kvalat in till finalen var Håkan Landebring, grov och standard, Mikael Nilsson, grov, Per-Anders Lander, grov, Pontus Schmidt, standard och Jan Olov Danielsson, grov och standard. Det har varit en hel del avhopp från flera länder, så också bland de svenska skyttarna och detta medför att Mikael och Per-Anders får dubblera och att Joe Furborg får skjuta standard. Niklas Krabb skulle även han fått skjuta standard men informationen om detta kom lite väl sent för hans del. Pontus och Jan Olov avstår från dessa tävlingar i år.

Om någon av de svenska skyttarna kommer bland de fyra bästa så får de även skjuta finalen för 2021, som hålls samma helg.

Det det blev just dessa skyttar som får åka beror på att de kvalade in sig under 2020 i någon av deltävlingarna som gick i Tallin, Århus, Öckerö och Schweiz. Det finns sedan ett system som går ut på att de med högst poäng efter placering 1-4 vid varje tävling hamnar på en reservlista, är det någon som tackar nej till sin plats så kommer den som har högst poäng in och får den platsen. Att det blivit ett stort avhopp beror på att vissa länder är “rödlistade” och får inte komma in. Tävlingarna kommer att gå av stapeln i Châteauroux, Frankrike istället för Portugal. Det är tur att alla skyttarna är färdig vaccinerade och har sina vaccination pass. Det medför i nuläget att de inte behöver testa sig, men det kan behövas om smittan ökar.

Tävlingarna hålls mellan den 17-19 september, de åker ner den 16 för att vara på plats. Ledare är Arnold Broberg.

Skribent: Maria Jermolin
E-post: Adressen Gömd
Inbjudningar och resultat
publiceras via
tävlingskalendern.
----------------------------------
OBS!!!!
I och med att gamla
rankingprogrammet tagits
bort behöver du ej maila
resultatlistan.
Ranking hittar du nu på
tävlingskalenderns
sida.
Gäller från nov 2018.
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...