Hoppa till sidans innehåll

Ändringar i uttagningsreglerna till EM 10 m

28 DEC 2021 17:23
Med hänsyn till att Swedish Cup, som var en del i den planerade uttagningen till EM i Norge i mars 2022, med kort varsel ställdes in gör nu Pistolsektionen ett antal justeringar i de uttagningsregler som gäller.
  • Skapad: 28 DEC 2021 17:23

Förändringar i uttagningsregler till EM 10m i Hamar, Norge

Förbundskapten och ansvariga ledare kommer att ta ut de skyttar som skall representera Sverige vid EM. För att skapa mer underlag för uttagning kommer hänsyn att tas till samtliga resultat skjutna på rankinggrundande tävlingar under hela 2021 och fram till och med 9/1 2022.

Det innebär att Intresserade skyttar fortfarande har en möjlighet att prestera kvalificerande resultat på de tävlingar som finns att skjuta tom 9/1 2022 och ta en plats i EM-truppen till Hamar 2022.

Uttagna skyttar meddelas snarast efter den 9/1.

För att det ska finnas fler tävlingar där skyttar ges möjlighet att kvalificera sig till EM 10 m så medger pistolsektionen att rankingtävlingar får arrangeras med kortare framförhållning än tre veckor fram till och med den 9/1. Dessa ska genomföras som endagstävlingar och i övrigt följa de rekommendationer som Regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat om. Se även SvSF Covid-19 riktlinjer (Dem hittar du här).

Pistolsektionen vill på detta sätt uppmuntra föreningar ute i landet att genomföra lokala/regionala tävlingar under perioden från nu till och med 9/1 men samtidigt trycka på vikten att detta sker ordnat i linje med gällande restriktioner.

Mattias Thomsson
Vice Ordförande
Pistolsektionen SvSF

Skribent: Åsa Edvinsson
E-post: Adressen Gömd
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...