Hoppa till sidans innehåll

Dag 4 SM

30 AUG 2021 09:38
Den sista dagens tävlingar blev väldigt rafflande. Det var väldigt jämna resultat efter precisionsmomenten och det fortsatte också så genom snabbmomentet.
  • Skapad: 30 AUG 2021 09:38

I herrarnas sportpistol var det flera som hade möjlighet att stå som slutsegrare men då det inte fungerade i snabbmomentet så åkte de hiss ner i prislistan medan andra tog hissen upp. Pelle Carlsson sköt en bra duell och tog ledningen på 580 före Jan Olov Danielsson på 577. Pelles resultat var inte en säker medalj när det var tre omgångar kvar, men i de 4:e till 6:e serierna tappade de som låg före och med det stod Pelle som slutsegrare med 2 poäng före Anders Bonander. Bronset gick till Jan Olov endast en poäng före Christer Stenqvist som slutade på 576.

I herrjuniortävlingen blev det ännu mer spännande, innan guldmedaljen hamnade hos Martin Andersen. Han fick vänta tills Helmer Nilsson hade skjutit sista skottet och då fick man urskilja segraren på vem som hade flest innertior. Martin hade 12 mot Helmers 7 så med det gick guldet till Klippan och Krysseboda fick silver.

I sportpistol damer gick Maria Öberg, Nina Bjurholm, Maria Claesson, Josefine Thörnkvist, Ann Kristin Jansson, Åsa Edvinsson, Thette Holmberg och Liselott Såmark till final. Efter finalen stod Maria Öberg som SM mästarinna. Hon hade 564 poäng i grundomgången vilket är några poäng efter de fantastiska damerna som sköt sportpistol under 90-talet, så deras rekord kommer nog att stå sig ett tag till. Den nuvarande rekordinnehavaren är Kristina Fries, P4 IF på 595 poäng vilket också är herrarnas rekord.

På damjuniorsidan segrade Michaela Jansson före Izabella Frejd och Amanda Persson. Något mindre deltagare av juniorer har det varit på årets SM. Det kan bero på att skolan redan har startat, så därför finns det tankarna om att tidigarelägga så att det inte krockar med skolstarten kommande år. Input angående detta är välkommet.

I grovpistol var det också jämna resultat efter precisionsdelen och vad som helst kunde hända och det gjorde det. Morgans utgångsläge på 292 och Staffans och Christers 290 räckte inte till en guldmedalj då David sköt en bättre duell än de andra och slutade som SM mästare. Silvret gick till förra årets vinnare, Christer och bronset till Morgan.

Årets SM hade mer än 400 starter och det är en ökning med över 100 starter sedan förra SM:et. De nya grenarna har varit mycket uppskattade, det har också varit mer lagstarter. Tyvärr är det så att många klubbar har få skyttar som kan ställa upp med ett enhetligt lag så en diskussion om att förändra reglerna,för att kunna ha mixade lag(dam, junior och herr blandat) står på agendan.

Skribent: Maria Jermolin
E-post: Adressen Gömd
Inbjudningar och resultat
publiceras via
tävlingskalendern.
----------------------------------
OBS!!!!
I och med att gamla
rankingprogrammet tagits
bort behöver du ej maila
resultatlistan.
Ranking hittar du nu på
tävlingskalenderns
sida.
Gäller från nov 2018.
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...