Hoppa till sidans innehåll

Jag har amputerat 2 fingertoppar på höger hand, pekfinger och långfinger. På grund av detta så använder jag ringfingret mer än normalt, speciellt i mitt arbete vilket gör att jag har fått musarm. Den sena och muskel som löper från ringfingret och fäster i armbågen är konstant överansträngd.  

Sjukgymnasten har därför rekommenderat nåt som kallas Rehband EPI vilket jag har provat och funnit lindra smärtan. När jag skjuter pistol får jag efter ett antal serier ont i armen men med hjälp av bandet som dras fast runt armen så blir det bättre. Frågan är om ett sådant band är tillåtet vid tävling i luftpistol? Vad säger reglementet?

Här är reglementet väldigt tydligt:

6.7.5.2 Användandet av all specialutrustning, hjälpmedel eller kläder, inkluderat användandet av ”Kinesio”, medicinsk- eller liknande tejpning, som immobiliserar eller på ett otillbörligt sätt begränsar rörligheten av skyttens ben, kropp eller armar är förbjuden för gevär, pistol och viltmål för att försäkra att skyttens prestation inte artificiellt förbättras.

8.4.1.1 a) Ingen del av kolven eller pistolen får vara utsträckt eller vara konstruerad på så sätt att stöd kan erhållas utanför handen. Handleden ska vara synligt fri när pistolen hålls i normalt skjutläge. Armband, armbandsur eller liknande föremål är förbjudna på den arm eller hand som håller pistolen.

 

Patrik Johansson
Domargruppen 

----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...