Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsgruppens läger 12-14 oktober 2018, Öckerös Skyttecenter.

2018-10-19 18:53
Lägret var för satsande skyttar i utvecklingsgruppens, svensk breddelit som leds av Lars Erik Bjuhr och Lars Palmgren. Totalt kom det 11 skyttar till lägret som bjöds på ett läger med mycket skytte och planering inför 2019.
  • Uppdaterad: 2018-10-19 18:53

Lägret denna gång var på natursköna Öckerö och vilket underbart väder vi bjöds på dessa höstdagar, soligt och varmt.  

Målsättningen med denna satsning på en utvecklingsgrupp är att skapa förutsättningar för satsande breddelitskyttar att ta sig till toppgruppen i Svenska skyttesportförbundet. För att nå resultat behöver vi prioritera med resurser till färre skyttar, breddelit som vi tror på har en god prognos att ta sig till toppgruppen och eller leverera poäng för att nå stora mästerskap. Sektionen har valt att prioritera luftpistol vilket utvecklingsgruppen också prioriterar. Men finns det talanger i krutgrenar som har en god prognos att kunna nå topp 15 placering på internationella mästerskap i olympiska grenar i krut och topp tre i VM grenar så är det skäl nog för att medverka i utvecklingsgruppen.

Förväntningar och krav som vi som ledare ställer på skyttar i utvecklingsgruppen är:

Målmedvetenhet, att du har en plan med ditt skytte att du är beredd att göra ett omfattande jobb. Du bör ha uppsatta mål för din satsning att du beredd att jobba för det. Vi ställer inte krav på träningsredovisning men vi ställer krav på att du har en personlig årsplan dvs någon form av plan över hur säsongen ser ut när det gäller träning (skytte, fys och mentalt) och tävling, undantaget juniorer, men vi rekommenderar det för de som är äldre juniorer.

Vi har även starkt önskemål att satsande skytt har en egen tränare alt arbetar för att få en tränare. Även om det utbildas en hel del tränare från 2017 och 2018 så upplever flera av utvecklingsgruppens skyttar att det är svårt att hitta intresserade tränare som vill coacha en skytt. Har du gått föreningstränarutbildning och eller har mångårig skytteerfarenhet, din aktiva skyttekarriär är kanske mer bakom än framför dig så hör gärna av dig till någon av ledarna för utvecklingsgruppen så kan vi kanske knyta samman dig med någon av de satsande skyttarna. Viktigt är att du har tid och vilja att arbeta med skytten och gärna rimligt avstånd till varandra så ni kan träffas gärna om möjligt några gånger i månaden men gärna oftare. Vi kan utlova att det är mycket stimulerande att få förtroendet att coacha en satsande skytt till framgång i vått och tort.

Fredag kväll gick till Samling på Öckerö skyttecenter. Uppföljning ”egna hemläxor” från förra lägret och ”skrytrutan”, positiva händelse sedan förra lägret. Här tog deltagarna upp prestationer eller annat som man är särskilt stolt över, berätta för övriga hur man lyckades, vad var det som hände. Men även hur man valt att arbeta med utmaningar.

Lördag och söndag var tyngdpunkten uppbyggnadsträning med gemensamt tämligen ansträngande skyttepass i luftpistol varvat torrträning, skytte med intervaller, på tekniktavlor, allt med fokus på aktiva skott. Men före träningen gick vi igen skjutteknik, skjutställning därefter fortsatt arbete med skottplan, hur ser din skottplan ut, har den ändrat under sommaren? Nya deltagare introducerades i skottplan. Vad är skottplan? Tänk dig att du skriver ett manus till en film där du beskriver varje sekvens i ett riktigt bra utfört skott och sedan arbetar du enligt manuset. Tanken är att deltagarna har planer som klarar hög anspänning, varför vi träna mycket på aktiva skott. Men även skytte som metod för att arbeta mentalt. I form av finalinspirerade träningstävlingar mellan deltagarna. Det blev en riktigt tuff final där Mats Johannesson till slut stod som segrare.

Deltager vid lägret var:

Ledare:Lars Palmgren, Lars Erik Bjuhr 

Seniorer:Pontus Rinaldo, Bernt Alpenhoff, Pontus Nordgren, Ann-Kristin Jansson, Mats Johannesson, Joackim Norberg.

Juniorer: Andrea Olausson, Simon Lander, Jenny Andersson, Erik Olsson, Sarah Kranendonk.

Tränare: Magnus Thöresson

Nästa läger är planerat till 18-20 januari på Öckerö.

 

 


 

Skribent: Lars Palmgren
Epost: Adressen Gömd
Inbjudningar publiceras via
nya IndTA 2.0
----------------------------------
Resultat publiceras via nya IndTA 2.0 både som pdf och via csv-fil.
Tillsvidare fortsätter vi skicka in resultat som underlag ranking till
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link