Hoppa till sidans innehåll

Sista tävlingsdagen på LF Open.

02 DEC 2018 19:30
Avslutningsdagen blev också händelserik. Skulle Sverige få skyttar som tog guld alla tävlingsdagarna? Chansen fanns.
  • Skapad: 02 DEC 2018 19:30

Först ut att tävla var damerna, och Sverige har endast haft en deltagare dessa dagar iform av Linda Öberg. Hon har tyckt att tävlingarna har gett bra erfarenhet och att det verkligen har varit ett plus att få träna på finalskjutning under anspänning som en tävling som den här ger. 

Även tredje dagen stod seniorherrarna för spänning på banan, så som de två andra dagarna så blev inte finalfältet klart förrän siste mannen på startlinjen skjutit sitt sista skott. Gjorde han en skott sämre än en nia så var han ej i final, det blev en nia och han var med i finalen. Högsta grundresultatet under alla dagar stod svenske Morgan Johansson för idag med 580 poäng, men skulle man räkna innertior hade han kommit en bit efter då britten Waldek Mickiewicz klämde till med hela 23 stycken. Till final har tre svenska herrar tagit sig alla dagar, Per-Anders Lander, Morgan Johansson och Jan-Olov Danielsson, två av dem har fått med sig medaljer hem. Efter femskotts serierna var tre svenskar på pallen, sedan blev det lite ombyte mellan finalisterna. Det hela slutade med ett nytt guld till Per-Anders, silver till danske Jonas K. Hansen och ett brons till Joackim Norberg.

Efter herrarna var det dags för juniorerna både på dam som herrsidan. Här hade både Josefine Thörnkvist och Isac Ahlqvist chansen till att ta sina tredje guld. Den som klarade av detta var Josefine som ånyo sköt en bra final och ledde från start till mål. Michaela fick däremot tampas med My Henriksson framtill fjärde omgången sedan höll hon silverpengen i ett stadigt tag. My fick släppa fram danskan Michelle Wehage som tog bronset

Isac fick inga fler medaljer utan slutade femma. Den som fick ställa sig högst upp på pallen idag var danske Oliver Höyer. Sverige fick en ny silvermedeljör i Simon Sandén och med ett fortsatt bra finalskytte fick Alexander Olsson med sig bronset hem till Sverige.

Skribent: Maria Jermolin
Epost: Adressen Gömd
Inbjudningar och resultat
publiceras via
tävlingskalendern.
----------------------------------
I och med att gamla
rankingprogrammet tagits
bort behöver du ej maila
resultatlistan.
Ranking hittar du på
tävlingskalenderns
sida.
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link