Hoppa till sidans innehåll

Isac Ahlqvist sköt 571p och gick till final

2018-04-28 20:44
Isac Ahlqvist sköt dagens bästa resultat på herrjuniorernas tävling i luftpistol i Ustka i Polen. Isac fick dock inte till finalen utan blev den som lämnade först. Amanda Jägersvärd sköt en bra precision i damjuniorernas sportpistol.
  • Uppdaterad: 2018-04-28 20:45

Idag startade tävlingarna, den internationella tävlingen i Ustka i Polen. Ustka ligger på kusten 130 kilometer väster om Gdynia. Den lilla kustorten har en fin men äldre anläggning, numera med elektronik (Sius Ascor) på alla banor.

Det är det elfte året i rad som pistolsektionen är på plats med en juniortrupp, vilket märks på det fina mottagandet som vi möter varje år. Till och med på en pizzeria är de svenska ungdomarna hjärtligt välkomnade.

Idag har herrjuniorerna skjutit luftpistol och damjuniorerna har haft sportpistol på programmet med precision på förmiddagen och snabbskjutningsmomentet på eftermiddagen.

I herrjuniorernas luftpistol sköt Jonas Wang Andersson, Ljungbyhed PSK och Rikard Claesson, Aleholm SF i det första skjutlaget. Båda började bra men tappade i andra halvan. Jonas sköt 524p och Rikard 520p. Isac Ahlqvist, Lönsboda PSF sköt i det andra skjutlaget och han var bäst av alla med sina 571p hela sex poäng före tvåan. Isac hade serierna 97,95,97,92,94,96. Isac kvalificerade sig till finalen, men där tog det slut snabbt och han var den förste som fick lämna finalfältet. Provskotten gick bra, men sedan fick Isac svårt att få iväg skotten och då uppstod tokigheten med att bestämma skott och det blev för stor spridning på skotten. Isac tar med sig sitt fina genomförande av grundmatchen och lärdomen om att komma in i "här och nu" när det uppstår lite press.

Jonas och Rikard tar med sig sina första halvor av matchen där de gjorde mycket rätt, de orkade emellertid inte att fullfölja hela matchen igenom.

Amanda Jägersvärd och Jenny Andersson, båda från Öckerö SF sköt i dag sportpistol. Amanda inledde med bra precision, 271p medan Jenny fick ihop 229p efter en jobbig inledning. I snabbskjutningsmomentet revancherad Jenny sig något och hon slutade på 483p efter 254 i snabben. Amanda fick totalt 510 efter 239 i snabbskjutningsmomentet. De båda kunde konstatera att det krävs en hel del tråning i snabben för att kunna leverera, det är många delar i tekniken som de måste ha tränat på, bara en sak som de lärde sig i dag var detta med inlsaget av andning i matchgenomförandet behöver vara intränat.

I morgon skjuter Jonas och Rikard snabbpistol och Amanda, Jenny och Sarah Kranendonk, Unnaryd PSF luftpistol. Isac har en ledig dag.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
Epost: This is a mailto link
Inbjudningar publiceras via
nya IndTA 2.0
----------------------------------
Resultat publiceras via nya IndTA 2.0 både som pdf och via csv-fil.
Tillsvidare fortsätter vi skicka in resultat som underlag ranking till
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link