Hoppa till sidans innehåll

Helsvenskt på pallen i Finland

2018-01-27 15:26
Den svenska juniortruppen som är på landskamp i Falling Target i Ekenäs i Finland erövrade pallen. Isac Ahlqvist vann guld, silver till Martin Sörensen och brons till Sara Palmgren vid dagens individuella tävlingar.
  • Uppdaterad: 2018-01-27 20:00

Det är en trupp på fyra juniorer som i två dagar ska skjuta landskamp Falling Target, den första dagen innehåller den individuella tävlingen och söndagen innehåller två lagtävlingar. Först en lagtävling i Falling Target där alla fyra skjuter i laget, sedan en lagtävling där skyttarna rankas och skjuter hen mot hen i fyra serier om tio skott, vid vunnen serie två poäng till laget och vid oavgjord serie en poäng till vardera lag.

Truppen består av Sara Palmgren, Karlstad, Emelie Fält Hässleholm, Martin Sörensen från Älvdalen och Isac Ahlqvist från Osby. Ledare är Lars Erik Bjuhr, Öckerö.

Vid dagens tävlingar visade Isac Ahlqvist en fantastisk styrka genom att först vinna grundomgången med 29 träff därefter segra i kvartsfinalen mot Amanda Toivola FIN. I semifinalen ställdes Isac mot Sara Palmgren som bjöd på hårt motstånd genom att hon satte alla fem i den första serien men Isac satte fem i den andra serien och vann med 8-7 mot Sara.

Sara Palmgren vann den delade bronsmedaljen tillsammans med Vili Lappi. I den andra halvan mötte Martin Sörensen först Emelie Fält SWE och vann med 7-6, i semifinalen mötte Martin sedan finnen Vili Lappi, där Martin segrade med komfortabla 8-4.

Isac Ahlqvist mot Martin Sörensen i guldfinalen, där båda sköt 4 träff i den första serien, båda satte första, andra och tredje pricken i andra serien därefter missade båda den fjärde pricken och Isac satte den sista pricken samtidgt som Martin missade. Guld till Isac och silver till Martin.

Efter guldfinalen när truppen samlades för uppföljning och inriktning av rankning inför morgondagens lagtävling så kommenterade Isac "det var en kämpig seger med tuffa motståndare men det var framförallt kul (och det är ju inte undra på när det är en kulsport)"

Att Isac ska rankas som förstaskytt i morgon blev en ganska självklar sak, Martin rankas tvåa, Sara trea och Emelie fyra. Sett till dagens skytte får se det svenska laget utgöra favoriter i båda matcherna, men eftersom det var jämnt vid dagens skytte, så det gäller att gå in och göra alla skott så bra som möjligt, blir det mycket rätt räcker det. Vi önskar våra skyttar lycka till.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
Epost: This is a mailto link
Inbjudningar publiceras via
nya IndTA 2.0
----------------------------------
Resultat publiceras via nya IndTA 2.0 både som pdf och via csv-fil.
Tillsvidare fortsätter vi skicka in resultat som underlag ranking till
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www

Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link