Hoppa till sidans innehåll

Amanda Jägersvärd femma i Polen

2018-04-29 19:48
Amanda Jägersvärd, Öckerö SF, sköt 536 i damjuniorernas luftpistol och gick till final, i finalen blev Amanda femma. Det var en oerhört jämn final där Amanda pendlade mellan sjätte till tredje platsen emellan skotten och slutade femma.
  • Uppdaterad: 2018-04-29 19:48

Den andra dagen vid de internationella tävlingarna i Ustka i Polen innehöll luftpistol för damjuniorerna och snabbpistol för herrjuniorerna.

Amanda Jägersvärd, Öckerö SF, sköt 536 (356) i grundomgången som precis räckte till final. Sarah Kranendonk, Unnaryds PSK, sköt 515 (343) och Jenny Andersson, Öckerö SF, 462 (320)p. I startfältet fanns deltagare från Litauen, Vitryssland, Polen och Sverige och det var endast Amanda och polskor som gick till final. Amanda tyckte att det var kul att skjuta final då hon blev lite mer nervös i finalen än vad hon var i grundomgången. Sarah hade en jobbig förstahalva där tekniken inte vill fungera, det blev stort rörelsemönster och som följd av detta allt för långa tider till skott och där hon inte orkade att fullfölja skotten. Jenny inledde starkt, men tappade sedan helt att jobba efter skottplanen och det blev helt tokigt med genomförande utan någon tillämpning av skottplanen. Alla tre tjejerna har vunnit stora erfarenheter som de tar med sig hem i det fortsatta arbetet.

Herrjuniorerna sköt snabbpistol där Jonas Wang Andersson, Ljungbyhed PSF, inledde sin första halva med 252p och med 246p i andra halvan slutade han på åttondeplats med 498p. Det fattades några poäng till finalplats. Rikard Claesson, Aleholm SF, sköt 186 i första halvan och 226 i andra halvan, totalt 412p. Både Jonas och Rikard var nöjda med sina insatser och de vann inspirationer för framtida tävlande i snabbpistol. De har båda att jobba med att utveckla sin grundteknik, så finns det mycket mer poäng hos de båda killarna.

I morgon bitti skjuter Isac Ahlqvist, Lönsboda PSF, fripistol och i morgon eftermiddag skjuter Jonas Wang Andersson och Rikard Claesson sportpistol med inledande precisionsmomentet. Snabbskjutningsmomentet skjuter de på tisdag morgon.

På tisdag  blir det även mixtävling i luftpistol med skyttarna Amanda Jägersvärd tillsammans med Isac Ahlqvist.

Skribent: Lars Erik Bjuhr
Epost: This is a mailto link
Inbjudningar publiceras via
nya IndTA 2.0
----------------------------------
Resultat publiceras via nya IndTA 2.0 både som pdf och via csv-fil.
Tillsvidare fortsätter vi skicka in resultat som underlag ranking till
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link