Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsgruppen toppar formen i Karlstad

28 FEB 2019 16:57
Februarilägret med utvecklingsgruppen locka många deltagare som fick träna hårt och finslipa tävlings- och träningsplanerna för att toppa formen under tre intensiva dagar i Karlstad.
  • Skapad: 28 FEB 2019 16:57

Totalt 17 personer, varav 11 satsande skyttar och 6 tränare och ledare valde att vika fredag till söndag 2019-02-22--24 i Karlstad. På programmet stod tre ansträngande skyttepass, uppvärmning och sedan startade med torrträning varvat med balansövning på balansplattor. Se ovan bild på några exempel på balansplattor. Men även skytte intervaller, skytte på tekniktavlor i konceptet "träning med tränare". Målet är att träna upp en skjutteknik (skottplan) som klarar högs anspänning. Vilket vi arbeta med under olika övningar under alla passen. Skyttarna fick även testa en alternativ final "bästa skott" som Lollo Ramsing höll i. Passar utmärkt om deltagarna ligger på olika poängnivåer. Finalen starta med att alla deltagarna fick skjuta 10 skott och snittet (10 skott) med decimal per deltagare användes sedan i finalen. Finalen var på 20 skott, ett och ett skott på 40 sek, den skytt som var lika eller bättre än sitt snitt fick poäng. Flest poäng vinner. Segern gick denna gång till Pontus Nordgren tränare Sara Nordgren.

Lars Erik Bjuhr höll i passet prestationspsykologi och mental träning kopplat till mindfulness, hur vi kan arbeta och styra tankar, tankar som styr våra beteenden och resultat.

Magnus Thöresson visa en mycket uppskattat film från vinterstudion i december där våra främsta atleter i vintersport, alpint, längd och skidskytte diskutera formtoppning. Hur man med god träning och tävlingsplanering kan toppa formen. Vi notera vad viktigt uttrycket "vila sig i forma" är. Viktigt efter en hård träningsperiod att låta kroppen och knoppen vila (inte så mycket skytte men en del fysiska aktiviteter). Att ur vilan få få suget för skyttet och därmed fokus och prestation.

Nästa träningsläger 14-16 juni blir också i Karlstad och då kommer det att skjutas krut och luft samt genomföras ett fysisk test, framtaget av riksidrottsförbundet och Sverige olympiska kommitté ett så kallat SOK test för precisionsidrottare

Skribent: Lars Palmgren
Epost: Adressen Gömd
Inbjudningar och resultat
publiceras via
tävlingskalendern.
----------------------------------
OBS!!!!
I och med att gamla
rankingprogrammet tagits
bort behöver du ej maila
resultatlistan.
Ranking hittar du nu på
tävlingskalenderns
sida.
Gäller från nov 2018.
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link