Hoppa till sidans innehåll

LF Open

30 NOV 2018 23:13
Nu har tävlingarna i Danmark börjat och först ut var herrjuniorerna. Den jämnaste tävlingen stod herrarna för, men det var en damjunior som lyckades med ett svenskt rekord.
  • Skapad: 30 NOV 2018 23:13

Förbundskapten Jonas Fyrpihl var nöjd med juniorernas skytte då de jobbade som det var tänkt. Dåliga skott glömdes snabbt och fokus återtogs. På herrjuniorsidan blev Isac Ahlqvist en klar segrare då han efter 5-skotts serierna tog över ledningen från Oliver Höyer, spets och slut.

På damjuniorsidan sköt Josefin Thörnkvist ett nytt svenskt finalrekord på 239,7 poäng. Tvåa kom danska Michelle Wehage, som gjorde ett sabilt intryck i grundomgången med 565. Pernilla Lander svarade för ett bra finalskytte och slutade som bronsmedaljör.

På damsidan saknar Sverige skyttar som åker ut och tävlar, här fanns dock en Linda Öberg från Göteborgs Pssk. Över huvudtaget var det dåligt med uppslutning på damseniorsidan, med endast sex deltagare. Hade man deltagit här hade chansen varit god att man fått skjuta final, vilket hade varit nyttig träning då man allt för sällan får träna på detta på de svenska tävlingarna.

Herrseniorena var sist ut för dagen, här hade Sverige med många skyttar från den övre delen av rankinglistan. Det blev en spännande match in till sista skottet innan finalisterna var klara. Förbundskaptenen tyckte inte att det var några direkt utmärkande resultat, de flesta svenska skyttarna orkade inte fullfölja hela matchen igenom. Det slutade med att Sverige hade fem skyttar med till final, Per-Anders Lander, Mats Friberg, Morgan Johansson, Jan-Olov Danielsson och Joackim Norberg. Sådan blev svenskarnas inbördes turordning efter finalskyttet. Segrade gjorde Lander, med två danskar efter sig och därefter Friberg på fjärdeplatsen. En britt slog sig in mellan Danielsson och Norberg.

Skribent: Maria Jermolin
Epost: Adressen Gömd
Inbjudningar och resultat
publiceras via
tävlingskalendern.
----------------------------------
I och med att gamla
rankingprogrammet tagits
bort behöver du ej maila
resultatlistan.
Ranking hittar du på
tävlingskalenderns
sida.
----------------------------------
Regelfråga Pistol? Maila
This is a mailto link
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WebbshopSamarbetspartners

 Norma Logo www


Gyttorp_logo_hogerspalt


SponsorerSvSF i sociala medier

FB Youtube Insta logos


Till SvSF:s Facebooksida. Till SvSF på Youtube Till SvSF:s på Instagram

 Tidningen Svensk Skyttesport

 Svensk Skyttesport banner

TävlingarPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link